Türkiye’ye örnek proje! Konya’da 6 tesiste 80,4 kilovat elektrik enerjisi üretildi
Konya Büyükşehir Belediyesi Çevreci Enerji Üretim Projelerine Devam Ediyor
Konya Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu enerji üretimi ve atık yönetimi alanında 2024 yılında da sürdürülebilir çevreye katkı sağlamaya devam etti. Başkan Uğur İbrahim Altay, Konya’ya kazandırılan çevre dostu yatırımlarla iklim değişikliği ve kuraklık gibi küresel sorunlarla mücadelede öncü ve önder olma hedefinde olduklarını belirtti.
2024 Yılında 80,4 Milyon Kilovat Elektrik Enerjisi Üretildi
Başkan Altay, Konya Katı Atık Düzenli Depolama Sahası ile Aslım, Ereğli, Cihanbeyli ve Akşehir Katı Atık Düzenli Depolama Tesisleri’nde elde edilen metan gazından ve atık suların işlenmesiyle elde edilen çamurdan 2024 yılında 80,4 milyon kilovat elektrik enerjisi üretildiğini açıkladı.
Toplamda 753 milyon 855 bin kilovat/saat elektrik üreten katı atık tesislerinin yanı sıra Konya Atıksu Arıtma Tesisi’nde de 111 milyon 430 bin kilovat/saat elektrik üretildiği belirtildi.
Çevre kirliliğini azaltmada büyük rol oynayan tesisler, toplamda 865 milyon 285 bin kilovat/saat elektrik üretimi sağladı.
Çevreci Yaklaşımla Enerji Üretimine Devam Ediliyor
Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Altınekin, Kulu, Cihanbeyli ve Sarayönü’nde hizmet veren katı atık aktarma merkezlerine ek olarak Çeltik ve Yunak ilçelerine yeni aktarma merkezleri kazandırarak çevreci yatırımlarını sürdürüyor. Termal Bertaraf Tesisleri ise atıkların çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesine olanak sağlıyor.
Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nde 3.266 Ton Atık Bertaraf Edildi
Konya Büyükşehir Belediyesi, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nde günlük 10 ton kapasiteli tıbbi atıkların bertaraf edildiğini ve 2024 yılında toplamda 3.266 ton atığın sterilize edilip bertaraf edildiğini ifade etti.
Büyükşehir Belediyesi, rüzgar ve güneş enerjisi sistemlerini de kullanarak elektrik üretimine devam etmeyi sürdürüyor ve çevreye duyarlı yaklaşımlarını güçlendiriyor.