Van Dijk, Barış Alper Yılmaz’a övgü yağdırdı: Ele avuca sığmaz bir oyuncu

Milli futbolcumuz, dünyanın en güçlü savunma oyuncuları arasında gösterilen Virgil van Dijk’a zor anlar yaşattı. 24 yaşındaki oyuncu, hızı ve çevikliği ile Hollandalı stopere üstünlük kurdu. Yıldız oyuncu, 64. dakikada Barış Alper’e yaptığı sert faul sonrası da sarı kart gördü.

‘ELE AVUCA SIĞMAZ BİR OYUNCU’

Maç sonrası açıklamalarda bulunan tecrübeli oyuncu, Barış Alper Yılmaz’ın ele avuca sığmaz bir oyuncu olduğunu belirterek “İyi başladık, topa sahip olduk. Türkiye biraz geride kalmıştı. Sonrasında Türkiye golü attı. Arda Güler’in çok güzel bir pasıyla gol geldi. Biz sonrasında sakin kaldık ve ikinci yarıya başladık.

‘GERÇEKTEN ÖNEMLİ BİR FUTBOLCU’

Çok çalıştık ama sonucu da aldık. Barış Alper Yılmaz sürekli koşuyordu. Ele avuca sığmaz şekilde koşuyordu. Her savunmacı için zordur. Bizi çok zorladı. Gol atamadı ama. Eğer bir şekilde onu tasvir edecek olursak, gerçekten önemli bir oyuncu” açıklamasını yaptı.

‘ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPTIK’

Stadyumda çok Türk olduğunu söyleyen Van Dijk, ”Stadyumda çok fazla Türk taraftar vardı. Takımımla çok gurur duyuyorum. Biz de çok iyi başladık, topa sahip olmada ve rakibin topa sahip olmasında. Sonra daha özensiz oynadık ve tehlikeli yerlerde toplar kaybettik. Sonuç olarak, çok fazla top kaybı yapmamamız nedeniyle kontrataklarla daha tehlikeli oldular. İkinci yarıda sakin kalmalı ve yakaladığımız fırsatları değerlendirmeliydik. Bunu da iyi yaptık. Elinizden gelen her şeyi yapmalısınız ve biz de yaptık” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir